Blondinbella om EU

Jag hörde på radion härromdagen att det var fler som röstade på Big Brother omröstningen än i förra EU-valet. Det är ju inte direkt chockerande eftersom dels det är lättare att rösta framför TV-soffan och dels för att fler är insatta i BB än i Europaparlamentsvalet. Däremot är det konstigt att fler inte försöker göra sig mer intresserade av EU. Jag hörde att ungefär 70% av alla politiska beslut inte görs av den svenska riksdagen eller regeringen utan kommer direkt från EU. Av den synpunkten känner jag att man bör sätta sig in i vad EU gör och behandlar för frågor. Men vem orkar det? Går det ens att förstå vad partierna står för när man i EU gör kompromisser för att nå sitt mål?
Om man jämför höger och vänster politik så hörde jag att moderaterna vill minska utsläppen med 30% medan socialdemokraterna ville minska utsläppen med 70%. Det är ju en väsentlig skillnad! Tala om att satsa på miljön! 
KD står ju för att abort ska bli olagligt medan de andra partierna vill att även andra länder ska få göra kostnadsfria aborter. Så visst är det skillnad. Mitt råd till er är att försök sätta sig in i vad politikerna står för och därefter rösta på det partiet som förespråkar er. Kolla på deras värderingar, överensstämmer dem med din?
Här ser ni Isabella Löwengrip som försöker sätta sig in i EU, genom att fråga politiker vad de tänker göra för att underlätta för att få folk att kunna plugga och jobba utomlands.
Egentligen handlar hennes fråga om "den fria rörligheten över gränserna", att man ska kunna få jobba i andra länder. Glöm inte bort att Isabella Löwengrip är medlem i moderaternas ungdomsförbund och detta är en fråga de kommer skrika ut i valrörelsen "Fri rörlighet över gränserna".
För oss andra som inte är insatta, vad menas då med "fri rörlighet"?? Om man skulle fråga Sverigedemokraterna så skulle de säga att man ska stänga gränserna för att annars kommer utlänningar och tar de svenska jobben. Nu vet ju alla att Sverigedemokraterna är rasistiska, men visst vill även jag att folk i Sverige ska ha jobb samtidigt som jag vill åka utomlands för att jobba. En sosse sa däremot att det är bra med "fri rörlighet" MEN om man ska jobba i Polen så ska polska avtal gälla, likaväl som om polacker ska jobba i Sverige så ska svenska kollektivavtal gälla. Det är ingen som tjänar på att få sämre arbetsvilkor (lägre lön, längre arbetsstider osv) oavsett om man ska jobba i USA eller i Sverige. Det betyder alltså att för att en fri rörlighet ska fungera så måste "Laval"-avtalet (tex ett avtal som säger att polska avtal gäller i Sverige) så måste detta upplösas. I annat fall Isabella, kommer det inte kunna bli en fri rörlighet.

Skrivet 2009-05-20 08:07:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier:

Taggar: fri rörlighet, eu, isabella löwengrip, europaparlamentsvalet, eu-val

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 25. 2018 03:12