Bort med plattång - locktång som gäller!

Läste en artikel på Veckorevyn idag om "bäst i test" på plattångar. Tyvärr är rakt hår helt ur mode och det skulle vara mer intressant med en artikel om "bäst i test på locktångar". Nu är det i alla fall rockiga lockar som gäller i vår och här finns det en superbra artikel där du med tunt rakt hår kan få lockigt hår.

 

Här kommer också lite tips på hur man ska göra för att få lockigt hår.
Lockigt hår ser oftast bäst ut i antingen mycket kort hår eller långt hår. Lockigt hår kan lätt ge en trekantsform i page och andra korta frisyrer och bli "burrigt". Långt lockigt hår är oftast snyggast klippt i en u-form och inte rak linje. Längden blir lätt "osynlig" eftersom håret ofta lockar sig mer och mer ju längre det blir och riktigt lockigt hår är en decimeter längre när det dras ut.
Eftersom Lockigt hår nästan alltid är torrt. Så bör du använda mycket lite schampo och massor av balsam, har du långt hår bör du göra inpackningar ofta. För många fungerar det att bara skölja håret med vatten och använda balsam, och bara schamponera en gång i veckan. Både tjocka och tunt hår får extra volym av lockarna. Om du har tunt hår kan en kortare frisyr göra att ditt hår får mer volym. Har du tjockt hår passar ofta längre hår bättre, långt hår drar ut lockarna runt ansiktet så det blir mindre burrigt men otroligt vackert i längden. Undvik att klippa upp håret i flera längder om du har tjockt hår, det blir lätt bara ett stort burr. En bra frisör är viktigt vid lockigt hår.

Testa: Prova att låta håret torka i en hårhandduksturban, det blir ofta mycket lockigare. Du kan testa att använda aloe vera gel istället för mouse eller hårgele, lite aloe vera gel i håret efter tvätt kan framhäva lockarna snyggt och är bra för håret.

Skrivet 2009-02-27 16:08:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Hår

Taggar: lockigt hår, vårmode

Just nu värderat 1.8 av 4 människor

 • Currently 1,75/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Hänge i guld och diamanter

Är detta lilla hänge värt 1500 kr? Smycket finns hos Guldfynd.

 

Ja, det är det! I love it!

Betyg: Money mouthMoney mouthMoney mouthMoney mouthMoney mouth Så himla fint!

Skrivet 2009-02-20 09:54:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Smycken

Taggar: hänge, smycke, guld

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Skor

 

Nu får det vara nog! Jag har tröttnat på alla mina skor! Förra året köpte jag tre par "gå-skor". Vanliga promenadskor. Antalet skor berodde inte på att jag tröttnat på dem och köpte nya för att matcha kläderna utan för att de gick sönder! Sista paret var ett par stövlar inköpta på en märkesskobutik, dessa gick sönder efter en vecka. De billiga skorna fick jag iaf tillbaka pengarna på eftersom kedjan gav garanti. Men detta gjorde inte den exklusiva lilla skobutiken på hörnet.

Hur som helst i år har jag slagit ytterligare rekord, i år är jag uppe på fyra par skor! Först ett par kängor, gick sönder i skinnet och läckte in vatten. Därefter ett par mockastövlar, de gick klacken av på efter en dag!! Därefter ett par exklusivare par promenadskor.. även där gick klacken av.  Å så mina nya skor som idag också gått sönder i skinnet! Helt otroligt! Ska inte skor hålla mer än en vecka?? Frågan är om det är fel på mian fötter eller gångstil? Helt ofattbart, nu tänker jag protestera mot dålig kvalité och välja skor som har tjock sula, bred klack och spara kvittot så att man kan slänga in kvittot och få pengarna tillbaka om de skulle gå sönder.

Möjligtvis att gummistövlar är ett bra alternativ. Dock har jag hört att man inte ska gå i skor som man inte kan snöra åt på grund av problem senare med hälsenorna.

Skrivet 2009-02-12 08:27:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier:

Taggar: skor, stövlar, gummistövlar, promenadskor

Just nu värderat 4.0 av 1 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Maskerad

I helgen ska jag på maskerad.. å temat är cowboys och indianer. Har surfat runt och tittat om jag kan hitta något att ha på mig. Hittat en massa fina maskeradkläder men inget riktigt som passar till temat. Antagligen blir det att klippa sönder en stor tröja och göra fransar i armarna och kjolen. Å tvinna ett band och knyta i midjan. Ett par flätor i håret skulle nog passa fint också.

Kolla här vilka häftiga hattar jag hittade på korsetten.se

Bildtext: Jag tror hon ska vara en dealer? Visst är det hatten som gör hela utklädnaden?

Bildtext: Visst är denna hatt för söt? Pokermarkerna var häftiga detaljer :)

 

Bildtext: Hittade också kläder till hunden.. Är det en liten betjänt tro? Så söt.

TIPS: Upptäckte också att maskeradkläder är billigt via auktion på nätet. Är det någon av er som shoppat på aktion? Är det bra?

Skrivet 2009-02-09 14:43:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Tema - kläder

Taggar: maskerad, hundkläder, accessoarer, hattar, koafer, poker

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Exklusiva kläder

Har ni varit inne på Kotyr.se? Företaget består av två studenter som beslutat sig för att starta eget och ge sig in i modebranschen. De säljer exklusiva kläder till kanonpris med tanke på det begränsade antalet upplagor. Kolla in denna "korta lilla svarta", finns även i rött och är så himla läcker!

Alla kläder är gjorda av skandinaviska designers!!

Bildtext: Den korta lilla svarta som fungerar jämt! Kostar bara 750 kr och då är du unik!

BetygKissKissKissKissKiss Såå läcker!!

Klänningen finns även i rött!

 

Skrivet 2009-02-05 16:43:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (2) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Designade kläder

Taggar: modekläder, exklusiva kläder, starta eget, mode

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Första kommentaren * ank- smycke

Jag har varit så ledsen för att ingen kommentarar mina inlägg, trots att jag har flera hundra besökare per dag. Men nu upptäckte jag att jag fick min första kommentar på denna blogg i november... Å då har jag inte svarat?!!! Jag har inte sett det!! Förlåt. Det var ett så fint romantiskt inlägg så att mina ögon smälte av ordgodis. Det var från en kille som ville köpa ett hängsmycke avbildat som en anka till sin flickvän.. å undrade om jag visste var han kunde få tag i detta. Hoppas du kommer tillbaka. Jag kan ge dig några tips, dessutom har varit ute å surfat runt åt dig. 

Nu ska jag ge er lite tips:

Tips 1

Vill man ha ett specifikt smycke, så kan man alltid höra med sin lokala smyckessäljare oftast har de stora kataloger, där man kan beställa mänger av smycken som de inte har i butiken. Detta kan dock ta några dagar till några veckor. 

Tips 2

Sök upp en smyckesaffär som gör egna smycken. Dock lite dyrare men inte så farligt som man kan tro. Jag köpte ett hänge till ett halsband avbildad som en groda som fastnat med foten i kedjan för ca: 400 kr. Inte så dyrt för att endast finnas i ett exemplar. 

Tips 3

Sök på google, det finns mänger med smyckesbutiker, sök på "silver anka", "djur hänge", "silverhänge, "anka hänge", sök i alla mängder av kombinationer. 

 

Mina sökningar på ank-hängen smycken:


 
Bildtext: En anka var svår att hitta, men jag hittade denna sköldpadda på silvershop.se. 


Bildtext: Zylber.se har vädligt många djur som smycken. Men dock ingen anka, som jag hittade.

Jag vet att jag sett smycken med ankor dock, dels finns det en annorlunda smyckesaffär i Nordstan i Göteborg. Eftersom jag inte vet varifrån du kommer är det svårt att föreslå affärer. Men jag skulle dock kolla in stora smyckeskedjor och kolla på deras sortiment innan man går till mindre lågpris smyckesaffärers om glitter. Lycka till!

Skrivet 2009-02-02 16:23:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Smycken

Taggar: smycken, smyckesaffär

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Åkte SM i skidor iförd trosor

Såg ni skid-SM? Det gjorde inte jag. Men tuffa bruden Britta Norgren vann nämligen guld och genom en vadslagning fick hon därför åka skidor iförd trosorna UTANFÖR skiddräkten och inte under. Modigt och bra smak av trosor tycker jag:)  Läs mer här.  

 

Skrivet 2009-02-02 16:13:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Underkläder

Taggar: underkläder, skidor

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Tvätta era kläder?

Brukar ni tvätta era kläder när ni köper dem?

Det kanske man borde. Läste precis en artikel på Aftonbladet, som skriver att Björn Borg kalsonger är extremt giftiga. Tidningen Göteborgsposten lät analysera två par Björn Borg-kalsonger och det visade sig att båda innehöll extremt höga halter av nonylfenoletoxylat. Det första paret 860 milligram per kilo och det andra 490. Allvarliga miljökonsekvenser kan bli följden av att man använder nonylfenoletoxylat i textilbranschen. Kemikalien kan nämligen brytas ned till nonylfenol som kan vara hormonstörande och leda till nedsatt fortplantningsförmåga och fosterskador för fiskar och groddjur. Därför är kemikalien förbjuden vid tillverkning inom EU. Men det är fritt fram att importera textilier som innehåller nonylfenoletoxylat. – Det här är ett jättestort miljöbekymmer som vi importerar. Själva förekomsten av nonylfenoletoxylater visar att allting från den fabriken kommer att innehålla en större eller mindre mängd av ämnet, säger Torbjörn Synnerdahl, miljöexpert på analysföretaget Eurofins till GP. Läs hela artikeln här

Miljöfarliga underkläder??

 

Dessutom..

En artikel som mäter förekomsten av nonylfenoletoxylater hos klädeskedjorna. Cheap Monday, Cubus, Dressman och flera andra stora klädkedjor säljer kläder som förgiftar våra vatten. Värst i test var Cheap Monday som ligger 20 gånger över rekommendationerna för miljögift.

nonylfenoletoxylat – mg/kilo 
Cheap monday: 940 
Cubus – Identity: 430
Peppers – Selected home: 270
Dressman – Batistini: 230
Carlings – Just a fucking T-shirt: 120
MQ – Emilio: 63
Intersport – Puma: 45
Stadium – Nike: 22
Filippa K – Filippa K: 4
Gina Tricot – Gina Tricot: 3
Stadium – Soc: mindre än 1 - Miljövänligast!!

Läs hela artikeln här


Skrivet 2009-02-02 15:03:00 by Marlene

Permalink | Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed |

Kategorier: Ekologiska kläder

Taggar: miljögift, ekologiska kläder, kläder, kalsonger, underkläder

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5